Salt lakrits, salta pinnar & choklad

Igår gick det verkligen åt h-vete, jag bröt alla mina uppsatta regler och syndade som om det vore den sista dagen i mitt liv ;). Jag åt en salt lakrits kl.16, senare på kvällen åt jag en chokladbit (liten) och till sist så smällde jag i mig 10-15 salta pinnar, så nu har jag förstört alltihop ;). Nej, men allvarligt talat så ser jag det trots allt som en lite grop i vägen till mitt nya liv, och en gång på drygt fyra veckor, får ändå anses som rätt ok. Om det nu går minst fyra veckor till nästa gång, och det kan jag lova att det kommer att göra.

Godis & snabbmat

Det är lite kul nu att kika på mitt godis & snabbmatskonto för Augusti. I mitt tidigare liv, så har det blivit fredagsmys (godis, snacks och dricka) som man sedan har haft kvar till lördagen och ev. köpt lite mer på lördagen, som då även räckt till söndagen. (uj, vad mycket). Nu har augusti månad sett ut som följer: 1 pizza (som jag delade med frugan) Inget besök på någon av snabbmatskedjorna (hade möjlighet igår) men struntade i det och käkade hemmagjord lasagne i stället (mums). Mitt godiskonto belastades med 6kr i lördags (10 lösgodisar). Inget i veckorna över huvud taget. Så jäkla nöjd!

Stora delmålet nr. 1

Jaha, då var jag framme vid stora delmålet nr.1. Det första av 11 stora delmål fram till 17 juni 2012. Idag skulle jag alltså har gått ned minst 4kg och vågen visar 121,4kg,jag har alltså gått ned 9,4kg. Jag är så himla nöjd med mig själv, det är inte så jäkla lätt ska ni veta. Med alla frestelser över allt. Inte minst igår, jag var på den årliga kräftskivan och hälsade på lite senare på kvällen. Där fanns det snacks och div. drycker som jag blev bjuden på. Men jag höll mig till dem två små flasköl som jag hade med mig. Jag har så svårt att låta bli att ställa mig vågen, jag är så nyfiken och vill se resultat. Men den här veckan ska jag inte kolla (jag lovar). Nu ser jag framemot nästa helg och vägningen.

Delmål nr.1

Nu på söndag så har jag mitt första delmål, jag ska då från start 130,8 gått ned 4kg. Ni som har följt mig och stöttat, har nog noterat att det ser minst sagt lovande ut. Igår var jag på 18-års kalas och jag drack bara kaffe, men som tur var så var jag "tvungen" att mata Olle, och jag råkade få i mig lite tårtrester :). Men det roliga var att jag nästan fick skäll för att jag lät bli att äta tårta. Det är väl ändå upp till mig!

Fas 2

Nu när jag har gått in i vecka fyra i mitt nya bättre liv. Så har jag idag låtit bli att äta macka till frukost. Jag har ju innan jag lade om mitt liv käkat allt möjligt tok, Skogaholm med ost t.ex. Och t.o.m. idag har jag käkat lingongrova med kalkon. Men fr.o.m. idag så ska jag låta bli mjukt bröd överhuvud taget. I stället så blir det Vaniljyoghurt med Bran och hallon. Ev. också en banan till det. Men annars så flyter det på, det kommer över en ibland, godissuget. Men det är bara att låta bli att ha hemma. I måndags var det en jättesmarrig morotskaka på jobbet (tror jag) den fick vara. Men det finns där och lurar varje dag. Som det är nu så ser jag faktiskt redan på morgonen fram emot att gå ut och gå på kvällen. Det är en skön känsla.

124! Stopp! Viktigt!

Fakta, jag har sedan förra veckan alltså gått upp 1,7kg, men då ska man tänka på att jag sov på hotell i natt, kom hem vid 10 och jag brukar väga mig innan frukost. Men om man ska se på det långsiktiga målet 1kg i veckan sedan start från 130,8kg, så har jag gått ned 6,8kg och det är inte så pjåkigt. Igår var jag på sportbaren i Västerås, beställde en öl, men drack bara halva (lite dåligt samvete, vill inte förstöra). Unnade mig en god Toast Bellman men lät bli det mesta av pommes friten och istället för att beställa in en cola till så drack jag vatten. Köpte med mig lite gott till rummet, men slängde det mesta av chilinötterna. Jag tänker som sagt inte sluta leva, utan äta och dricka gott med måtta. Väl mött om en vecka.

3:e fredagen på nya livet

Livet går sin gilla gång, och vips är det den 3:e fredagen på det nya livet. Idag tog jag med mig min burk med salta pingviner till jobbet. Allt för att undvika frestelser :). Jag tycker att min hunger har avtagit (I-lands problem) och det är jag tacksam för, usch för kurrande mage. Hur går då mina tankar inför söndagen viktmätning, jo jag tänker så här, det måste komma någon slags reaktion, jag kan inte fortsätta att rasa som tidigare. Men återigen så är faktiskt målet 1kg/vecka och det tänker jag fortsätta att sträva mot. Jag går, cyklar och äter helt enligt ritningen, och det är kanon.

Tungt, motigt & motstånd

Usch! idag var det riktigt jobbigt. Många celler i kroppen skrek till mig idag, skit i att gå ut och gå, lägg ned, det skiter sig i alla fall. NEJ!! Jag ger mig f-n inte den här gången, aldrig! Jag vet ju hur det tidigare har varit, jag har dragit i gång och varit duktig i ca. två veckor och sen har det skitit sig. Det är så lätt att låta bli. Det kan säkert vara svårt att förstå för en del, men det är många års skräpmat, läsk, godis, kvällsmackor m.m. Det är klart att det tar tid att vänja sig av med det. Lika svårt (misstänker jag) som det är för rökare, snusare och de som tar till andra droger att bara sluta. Det är ett gift! Men jag försöker intala mig själv att det kommer att bli lättare för varje dag. Häng i bara.

Augustipizzan

Som ett led i mitt nya liv, så har jag bestämt att jag får unna mig en halv pizza/ månad, så blev det igår, det känns kanonbra. Jag behöver faktiskt inte käka en hel, och dessutom tidigare 1 varje vecka. Detsamma gäller Mcdonalds, en gång per månad. Jag märker ju vilken skillnad det blir, både ekonomiskt och hälsomässigt. Men magen den kurrar nu nästan dygnet runt :). Inte så konstigt kanske :). Idag var det en sån där farlig dag igen, kommer hem från jobbet, käkar, det duggregnar, så lätt att låta bli, men inte, jag kom ut och gick mina 3km på ca. 29 minuter. Det sägs ju att för att få in en rutin så behöver jag göra det 21 gånger, då är det bara 18 måndagar kvar att gå då :)

2:a gången....

Så var det då dags, efter den otroliga starten förra helgen med 5,2 kilos viktnedgång första veckan. Nu skulle det bli intressant och se vad som hänt den här veckan. Jag hade kräftskiva igår och jag höll igen på snacks. Största möjliga tystnad...... Vågen visar.........122,3kg! Förra veckan var det 125,6kg, då har jag alltså gått ned 3,3kg och totalt sedan starten den 1 augusti, blir det hela 8,5kg, otroligt. Nu går jag in på 3:e veckan och tänker fortsätta med samma plan. Nästa söndag ska vågen visa minst 121,3kg

Magen kurrar och tankarna snurrar...

Allt oftare denna vecka så har min mage börja skrika på mat, förmiddag som kväll.
Det är klart att den saknar allt skräp som trillat ned där. Men jag lyssnar inte på det, men det känns.
Det är intressant coh roligt med diverse kommentarer angående mitt nya liv.

 -Aha, du bantar. Nej, jag bantar inte, jag har lagt om mitt liv.

- Du vet väl att det inte kommer att räcka va? Du måste ju göra mer saker sen! Det är ju tur nu att jag är ganska stark i mig själv och inte lyssnar på det heller. Annars är det ju just sådana kommentarer som kan få mig att lägga av och skita i allt ihop.

Men de allra flesta är väldigt uppmuntrande och stöttande i sina kommentarer. Men visst är det lätt att lyssna på de få % som har negativa synpunkter.

Kräftskiva i morgon lördag, hmmmm, Vad ska jag äta, dricka o.s.v. Jag tänker nog låta bli snacksen och sedan får vi se på invägningen på söndag, vad straffet blev för kräftskivan :)


Farligt!

Den är dagar som denna jag sätts på prov. Det regnar, jag är lite kulen, lätt att ta bussen i stället för att cykla till jobbet. Det är lätt att strunta i att gå. Men det är då jag måste motstå frestelsen att låta bli. Som jag har gjort idag, men det kommer att komma många dagar liknande den här.

Men det känns så gött när jag har kämpat med mina demoner och vunnit :) (idag i alla fall)

Jag kunde inte låta bli...

Jag är så nyfiken och kunde inte låta bli, jag ställde mig på vågen i morse.

123,7kg!

Det är ju inte klokt, jag har alltså gått ned 7,1kg på 10 dagar, jag fattar ingenting, helt otroligt.

Nu är det bara att inse att detta ras inte kommer att hålla i sig utan att bita i även om det skulle plana ut.

Men oj! vilken start.


Vardagen puttrar på

Nu är jag inne på vecka två, och det som slår mig är de där små vardagliga sakerna som jag måste kämpa med.
T.ex. på jobbet, här och där står det kakfat, skålar med Rollokolor m.m. Folk som kommer med Mcdonalds påsar med käk m.m. Det är ju nu jag inser att jag har haft ett beroende och ett beteende. Kan inte låta bli, när det finns. Därför så ska vi i största möjliga mån undvika att faktiskt ha det hemma, för finns det inte kan jag inte äta det. Samma sak är det med snabbmat och dricka.
Men jag tänker inte ge mig, aldrig! Det är nu eller aldrig.
Kampen fortsätter :)

Den här veckan tänker jag dessutom inte tjuvkolla vågen, utan väga mig först på söndag. Det blir spännande.

Första invägningen

Jaha, så var det då dags, nu är det en vecka sedan jag började lägga upp riktlinjerna för framtiden.
Jag vägde vid start 130,8kg.

Målet var 1 kg tills idag. Och efter att ha följt det jag bestämt, med en liten unna lördag (helt enligt planerna) så ställde jag mig på vågen.


Oj, vad ska den visa.....

trumvirvel.........





125,6kg! Wow!!

Vilken start, jag har alltså gått ned 5,2kg på en vecka, jag är så jäkla nöjd med mig själv.
Nu ska jag fortsätta mitt nya liv, vilket är jäkla inspirerande.

Nästa söndag ska jag gå ned 1 kg till, alltså 124,6kg

Planering




Så här ser det alltså ut.

Start 1/8 v.31, det är 47 veckor till midsommar 2012
Målet är 1kg/ vecka och vägning varje söndag.
Sista söndagen i varje månad är det 4 kg:s viktminskning som gäller!
De dramatiska datumen är: 28 augusti, 25 september, och i slutet av september så är detkg som gäller, 30 okt, 27 nov.

Och den 25 december. I slutet av december så är det   kg som gäller


Den 5 september så ska jag på hälsoundersökning för att få något att gå på i jakten på mitt nya jag.
Där kommer de kolla kolesterol, blodtryck, blodsocker och matsmältning.
Sedan i mars så gör jag en ny kontroll för att se förändringen.

Det slutgiltiga målet är att hålla fast vid det jag gör, alltså äta vettigt, och röra på mig. Jag tror inte (min personliga åsikt) på alla dessa dieter hit och dit. Det finns inga genvägar till bra mående. Hårt slit gäller.

Och kanske så småning om landa vid 80-90 kg   

kg

Hmmm

Lite tankar och funderingar som har följt mig under veckan.
Det är väldigt lätt att tjuvkolla vågen, för att se om det har hänt något.
Och det har det, men målet är fortfarande 1kg/vecka, men hittills är det hela 4,4kg

Vad har jag för laster egentligen, jag röker inte, jag snusar inte, jag dricker knappt.
Jag gillar film i min sköna soffa och jag gillar att spela spel på datorn.
Aha, jag tror jag har det! :)

Sen är det lite intressant de kommentarer som följer i spåren av mitt nya liv
-Det har du gjort förut, det skiter sig snart. Tack!
Men nu har jag faktiskt bestämt mig och jag tänker inte lyssna på sånt!

Nu ser jag framemot söndagen invägning.

Många bäckar små....

Jag har ju faktiskt ändrat en hel del.
Bl.a. så har jag slutat med smörgåsar på fikat på jobbet, i stället så blir det frukt.

Jag har dragit ned godis och dricka, i stället för att köpa 1½ liters så blir det 1 33 cl.

Inget godis!!

Allt detta kommer göra att jag kan äta normalt och då automatiskt tappa i vikt.

Mina promenader kommer att generera bättre flås.

Fy f-n vad jag är peppad!!

Nu!

Idag gick startskottet för det "nya" livet.
So far so good, ätit bra, gick min halvtimme och cyklade hem från jobbet.

Nu är det inte långt kvar till midsommar :), nej men skämt åsido så tar jag en månad i taget.

Det kommer att bli tufft, det är jag väl medveten om, men jag tänker inte ge mig.

Jag kommer att lyckas, så det så!

RSS 2.0