Måndagen den 27/2

Mål från den 24/2 - 24/3, -2,5kg, jag tänker inte väga min innan och startvikten den 24/2, var 135kg.
 
Jag var varit i en svacka, men fr.o.m. idag är det nolltolerans på snabbmat, godis, läsk och onyttigheter. Under hela mars. Så är det bara!
 
Det är för mig det enda sättet att bete mig som en vettig människa som ska tänka på det jag gör.
 
Kom igen nu Steffe!

Jag är inte perfekt....

Jag är inte perfekt, har heller inte påstått det, men jag har fått för mig att det gäller att finna en balans, mellan aktiviteter, nyttigheter och det "nya" livet. Jag vill ta mig en chokladbit då och då, och känna, det här var gott. Samtidigt som jag fortsätter att träna, och i övrigt äta bra och nyttiga saker.
 
Som idag, var till affären och tänkte - En sådan här dag, när det snöar, och är lite allmänt grått, då behöver vi en påse Riesen, och bidra med lite "gott" på jobbet, och då även jag, jag är som sagt inte perfekt :),
 
 
Det blev förövrigt ett bra pass i Milon igår, det går åt rätt håll...

Jag kom ut igår!

Jag gjorde det, jag bestämde mig, och kom ut min 3km:s runda á 30 minuter, perfekt för mig, och alldeles väldigt mycket genomförbart.
 
Och i kväll så ska jag på introduktion och information om Weight Trainer, det blir väldigt bra, detta var det jag vann!
Inte så tokigt!
 
Enskild introduktion till Weight Trainers koncept TÄNK, NJUT, ÄT och TRÄNA med min personliga tränare.

3 coachträffar med fokus på kost och framgång... 6 träningstillfällen med din egen personliga tränare Personligt träningsprogram Vägning och kroppsmätning Personlig kostplan Hälsoanalys.

 

Mars! Här kommer jag... :)


Lunchpromenad - Sala

Ja, nu kan man undra om en 15 minuterspromenad i Sala, kan tillföra något i mitt nya liv, jag tror det, och det jag tror på, det fungerar. Det handlar (för mig) återigen att inte vara så passiv, utan att komma ut och gå en liten sväng, sedan var det här första promenaden, och nästa mål är komma till att hitta en lagom lämplig runda.
 
 
Det var grått och trist, men vad gör väl det.... :)
 
 
Jag kom ut i alla fall..

Vinst igen....

Jag vann ju ett årskort på Hässlöhuset här i januari, nu hade dem en tävling till, som jag anmälde mig till, och det var marsutmaningen - Weight trainer,

Premiär på Hässlöhuset för Weight trainer! Vi söker dig som vill minska i vikt. Våra personlig tränare coachar dig mot resultat under hela vägen. Svara på några frågor och motivera kortfattat i formuläret nedan varför just du vill ingå i gruppen-

Och för en liten stund sedan så ringde dem, för att boka in en tid med mig.

Detta ska bli väldigt intressant, och alldeles säkert jättejobbigt, smärtsamt, men precis vad jag behöver, en extra boost, en extra kick.

 

coolt! :)

 

 


Måndagen den 20/2

Jösses vad slut jag var efter boxercisepasset igår, men å andra sidan, det är ju det som är meningen, men det som var skönt, var att jag hade relativt bra återhämning mellan dem olika stationerna. Det är intressant att något som är så jäkla jobbigt, och som jag blir helt slut av, ändå är så jäkla roligt. Jag tror att det har att göra med att det är mycket här och nu, och någon slags kanal för att få ur sig en massa som ska ut, (vad det nu är :) )
 
 
Vågen i morse, visade 134,8kg, det ligger still, men jag ska komma ut och gå, det är nyckeln tror jag, och jag ska återgå till mina 3km = 30 minuter, får det är bättre att jag kommer ut, än inte alls. (det räcker inte säger en del) men det räcker för mig, för att undvika passivitet.
 
Gå idag, Milon - tisdag, gå onsdag, Milon - torsdag, gå lördag, boxercise söndag, och den här veckan ska jag vara 100% i min planering, kontra mitt utförande. Jag ska även undvika det dåliga i kosten, dvs. bra frukostar, bra mellanmål, bra luncher, bra mellanmål, bra kvällsmat, inget på kvällarna, samt att ha en bra vätskebalans.
 
Ha en bra måndag alla!
 
Och kom ihåg, måndagen är den bästa dagen på veckan, varför då? Jo, för då är det längst till nästa måndag
 
 

2 varv i Milon

Så jäkla nöjd, jag kom ju inte iväg i tisdags på träning, så jag hade då i stället planerat att köra både onsdag och torsdag i stället, och så blev det. Så jäkla nöjd med mig själv efter två varv i Milon, och återigen, det känns så bra på vägen hem efter träningen.
 

Jag ska försöka att ta mig ut och gå på lördag (kan bli svårt, jag håller på och renoverar i källaren, och får hjälp) och då kan det vara svårt, men en halvtimme, borde jag få in. Och sedan på söndagen är det dags för det jobbiga, men urrensande sköna boxpasset.
 
 
Jag tror, för att sedan börja gå ned ytterligare, är att undvika passiva dagar, utan i stället komma ut och gå, t.ex. måndag och onsdag, samt lördag, för att köra två pass i Milon tisdag och torsdag, och på söndagarna boxpass, då har jag bara en vilodag, fredag, och det känns legitimt och vettigt, och framför allt hållbart, både på kort och lång sikt.
 
Trevlig helg på er!

Mål i år!

Jag tänkte så här, mitt mål under 2017 är att gå ned 25kg, och det tänkte jag göra till julafton - 2017, dvs. den 24 december 2017.
 
Och om jag då leker med tanken att jag börjar den 24 februari (jag har redan börjat, jag vet :) )
 
Men om jag nollställer räkneverket då, fredagmorgon den 24 februari, så ska jag gå ned 2,5kg/månad, för då är det 10 månader till den 24 december.
 
Och är detta möjligt, det klart att det är!
 
Det ska bli jäkligt inspirerande,
 
och då kan man roa sig med att räkna ut vad det blir (beroende på vad vågen visare den 24/2) till midsommar (som är den 23/6, (nästan den 24/6), och det är 10kg!
 
Kom igen Steffe det fixar du!

Det känns ju så bra

Onsdagkväll, lite trött, lite bråkiga barn, lite tjurig fru (förlåt älskling), och så ska jag hitta energi att åka och träna, blä! det är mörkt, kallt, vill bara krypa upp i soffan och vara där....
 
Men! och det är ett stort MEN! Det är ju så skönt när jag väl kommer hem igen från träningen.
 
 
 
Och för mig passar det alldeles utmärkt att åka iväg strax före 18.30 och är då hemma igen strax före 20.00, och den tiden har jag faktiskt, och det ger mig en helt annan behaglig känsla, innan jag kryper upp i min älskade soffa, och känna mig tillfreds mig själv, att jag bestämde mig för att åka och träna, trots allt inre motstånd.
 
Och för att inte tala om den härligt peppande musiken i bilen på vägen dit
 
https://open.spotify.com/user/magnusson70/playlist/7GdVZSa6qFyCaXBCf4PrBJ
 
Här är min pepp och träningsmusiklista, den fylls på ibland, det byts ut låtar ibland....
 
Ha en bra dag alla
 
 
 

Farligt läge....

Jag märker att jag börjar falla in i gamla mönster....inte bra, där vill jag inte vara.
 
 
Så då är det upp i sadeln igen, träning i kväll i Milon.
 
Kom igen nu Steffe, du kan, du vill, det ger så mycket:
 
 

Alla hjärtans dag idag,

 
Men man kanske också ska tänka på sig själv en sådan här dag.
 
Unna dig något, som du länge velat ha, i form av mat, kärlek, någon pryl, eller något klädesplagg.
 
För vad är det annars för mening med allt kämpande, om man inte får casha ut någon gång :),
 
Kram på er därute och ta hand om er
 
 

Förlåt min frånvaro

Den dryga veckan som gått utan att jag skrivit något, beror på att jag har haft 3 sjuka barn därhemma, vilket lagt viss passivitet på "mitt" liv, dvs jag har tagit hand om mina sjuka barn, vilket gjort att jag inte har prioriterat bloggen, och det anser jag ger mig vuxenpoäng :),
Hur har det då gått med träning och kost. Om vi säger så här....NOT! Inte alls så bra, och det ser jag som nästa utmaning, att när jag är hemma med sjuka barn, att faktiskt också sköta just det, träning och kost.
 
Vågen denna ljusa härliga februarimorgon visar
 
 
och visst jag har gått upp i vikt igen, men jag ser det som en del av den dryga veckan som varit, och som jag då har av felaktiga skäl, (det är inte okej) valt att inte följa mitt nya liv.
 
Så den här veckan fortsätter jag med dem kloka valen, och dem kloka besluten, med disciplin och jävla anamma.
 
Jag har tänkt mig att under 2 år, gå ned 50kg! Jösses, där snackar vi utmaning. Och i år, till jul, 25kg, är detta möjligt! Ja, det tror jag stenhårt på. Men då går det inte att balla ur, pga av lite vab, ursäkter och skitprat, det borde och är väldigt möjligt att fatta vettiga och kloka beslut även hemma, men det krävs mer av mig där.
 
Så, ikväll, promenad, i morgon kvällspass i Milon, onsdag promenad, torsdag - Milon, lördag promenad och söndag box.
 
 
 
Jag siktar på detta! och det är klart genomförbart, Håll i nu för f-n :)
 
Ha en bra vecka, alla därute
 
 

Kampen mot mig själv

Nu när jag är inne på min fjärde vecka med mitt nya liv och kampen mot mig själv.
 
För det är ju verkligen så, att jag har hamnat där jag hamnat, med tanke på min vikt, det har ju handlat om (över lång tid) att jag varit slö, lat och likgiltig. Jag har valt att käka godis, jag har valt att käka snabbmat, och jag har valt att vara hemma och inne i min soffa framför Tv:n.
 
Men nu är det annat. Ett fantastiskt bra exempel på det, var nu på lunchen, jag hade inte planerat tillräckligt, så jag hade ingen matlåda med mig. Ut på stan, och det första som dyker upp i mitt huvud är - Hamburgare, det var länge sedan, (december), jag gick in på Sibyllarestaurangen i Sala (jobbar i Sala) men när jag väl var där så kände jag - Nej, jag är inte sugen, jag vill inte förstöra allt det bra som jag jobbat så hårt för under januari, så jag gick ut igen. Jag i stället in på en annan restaurang i Sala, och där beställde jag en jättefräsch och god kycklingsallad i stället. Så jäkla bra, jag vann den kampen mot mig själv, 1-0 till mitt nya, vettigare och kloka jag :) ha!
 
och så jäkla skönt sedan efter lunchen, att jag inte drog i mig det där, som jag inte ska käka, (inte så ofta i alla fall)
 
The fight continues.... :)

Onsdagen den 1 februari

Det blir inte alltid som jag tänkt mig, och som jag önskar och vill.
Det är ju så att jag har en fru också, tillsammans med mina rara barn.
 
Här är vi :), jag och barnen,
 
 
 
Jo, och då är blev det så att frun (Anna) blev sjuk
 
och då blev det ingen promenad. Och då är det bara att gilla läget, och då passade jag på att välja att äta 2 ostsmörgåsar och ett glas mjölk, jättegott.
Men i kväll hoppas jag att Anna är så pass frisk, så att jag kan få åka och köra 2 pass i Milon.
 
Ha en bra dag alla!
 
 
 
 
 
 
 

Så jäkla nöjd!

För första gången på säkert 20år, så har jag tränat/gått 3 dagar i rad, det började med ett boxpass i söndags på Hässlöhuset, 1 timme. Så jäkla jobbigt och samtidigt roligt,
 
Tisdagen fortsatte på kvällen med en 5kms promenad, och igår kväll, (fast det för första gången fanns ett uns av motstånd,  
hade sån jäkla träningsverk från boxpasset), så blev det 2 varv i gymmaskinerna på Milon i Hässlöhuset, och jag har varit 100%ig i mina val av mat och dryck.
 
Så jäkla nöjd!
 
Men i morse var jag så jäkla sugen att se resultat på vågen (när ska jag få in i min tjocka skalle att vågen inte är viktigt, egentligen) det är så otroligt svårt,
 
I kväll så ska jag komma ut och gå 5kms rundan igen!
 
Ha en bra dag alla!
 
 

RSS 2.0