Måndagen den 30/1

En kanonmåndag, som verkligen blev som jag vill och vill ha framöver också.
 
Dels, så åt jag precis så som jag ville, bra och nyttig frukost, bra och nyttiga mellanmål, bra och nyttig lunch, samt avslutningsvis, bra och nyttig middag (tjat :) ) - ja, jag vet. :),
 
Och sedan så planerade jag in under dagen en 5km:s runda, på Endomondo, jättebra att kunna planera in min rutt där i förväg, så när kvällen kom, så visste jag hur jag skulle gå. För mig, guld värt!
 
 
Det märks att det var ett tag sedan jag gick 5km, det tog drygt 55 minuter, men jag gjorde det!
 
Här kommer en bild från kvällsturen
 
 
Och efter det avslutades kvällen med, Kanal 1, Husdrömmar, Bonusfamiljen och avslutningsvis Homeland.
 
Den bästa av två världar.
 
Ikväll är det dags för två varv i Milon igen,
 
 
Ha en bra dag alla!
 
Ps. jag ska låta bli vågen, ända tills måndag morgon!, jag vet, det är svårt Ds.
 
 
 
 

Som en del i mitt nya liv...

Jag har klurat lite, nu när jag börjat mitt nya liv, dvs. att inte äta lika mycket på snabbmatskedjor och/eller pizzerior, så jämförde jag på min bank, mina utlägg och kostnader för just det.
 
Intressant läsning, under januari - 2016 så lade jag/vi 1684kr på skräpmat = fakta,
och nu under januari - 2017, så har vi spenderat 519kr på det = bra :),
 
Det innebär: Inte nog med att jag har börjat att motionera och att träna, vi sparar dessutom pengar, i det här fallet faktiskt 1165kr! på en månad. Det inspirerar ju mig ytterligare att "vara" duktig. Vill ju hellre stoppa undan dom pengarna på sparkontot, eller så kan jag köpa något jag vill ha, jag håller ju på att gör om i ett av källarrummen, och då blir det ju kanon.
 
Fy vad bra!
 
 

V.3 avklarad,

Nu har jag lagt om mitt liv, och gjort det i 3 veckor, nu har det blivit så att jag har gjort precis så som jag vill, och nu kom första reaktionen. Jag var "duktig" måndag - fredag, och sedan så "unnade" jag mig lite onyttigare mat på lördagen, men ändå inte "ballat" ur, utan inom rimliga gränser.
 
Jag var ut och gick på måndagen, var till gymmet tisdag och torsdag, samt att jag körde boxpass igår.
 
och jag gick endast ned -0,2kg, -5,1kg totalt sedan 9 januari.
 
 
och det är ändå bra, jag kan inte fortsätta att gå ned -2,5kg/vecka, det är inte rimligt, och jag kommer inte att ändra nämnvärt denna vecka.
 
I kväll blir det ut och gå, jag ska gå 5 km, och sedan när jag kommer hem så blir det situps, armhävningar och plankan. Jag tänkte börja med situps 5 x 3, (får se om jag orkar .) ) och armhävningar är tyngre, med jag tänkte satsa på 2 x 3, och sedan plankan i 25 sek. Det är en start i alla fall. Och tisdag och torsdag denna vecka är det gymmet, onsdag promenad - 5 km, fredag - vila, lördag - promenad 5 km, och boxpass på söndagen.
 
Men den här veckan på lördagen, så ska jag endast käka god frukost, och god middag, inget kvällsfika, eller godis.
 
Ha en bra vecka alla,
/ Stefan

Torsdagen den 26/1

Den inre solen skiner, det bara är så ibland,
 
När det känns så där bra, när jag börjat mitt nya liv, med mina kloka beslut, bra motion, bra träning, och ändå få behålla dem andra sakerna som jag inte vill försaka, som mina tv-serier och min sport. För det funkar alldeles perfekt.
 
För det är ju det, det handlar om för mig, att få med mig det allra bästa av alla världar, och det vill ju till att jag då har disciplin, driv, motivation att träna, äta rätt, och få det liv jag vill ha. En lättare, piggare, och lättare Stefan, och dit är jag på väg.
 
 
Trevlig helg på er/ Stefan
 
 
 

Onsdagen 25/1

Ytterligare en kanondag gick precis som jag önskade mig, åt en jättegod lunch, wienerschnitzel, kycklingschnitzel, med stekt potatis med rödvinssås och mimosasallad, för jag tänkte så här, om jag nu är så duktig och börjat mitt nya liv. Vad är det då för mening, om jag inte kan få äta en god lunch, i alla fall en i månaden, när lönen kommer t.ex. Men jag lät bli bröd, jag lät bli en chokladbit, en bit After Eight som erbjöds mig, och dem hade, någon slags mousse till kaffet, men nej tack. Det var fantastiskt gott.
 
 
Och på kvällen, så kom jag ut och gick, trots, mörkt, grått och trist.
 
 
Men det kan ju faktiskt inte göra någonting åt, utan det är ju bara för mig att förhålla mig till vädret, gilla läget och anpassa mig. Så nöjd!
I kväll är det dags för ett varv i Milon igen,
 
 
Ha en fin torsdag alla!
/ Stefan

 
 
 
 

Tisdag 25/1

En kanondag, förutom att jag stått och frusit och väntat vid busshållplatser, alldeles för dåligt klädd.
Usch för att frysa.
 
Men jag åt bra, och åkte iväg till Hässlöhuset, för ett pass i Milon, det känns för jäkla bra, och det känns som jag hittat rätt vikter och motstånd i maskinerna, för nu känns det att det tar, annars är det ju ingen idé :).
 
 
Och så fick jag min TV på kvällen, jag kikade på avsnitt av Homeland, mycket bra, kvalitet helt enkelt.
 
I kväll Vill! jag ut och gå, för att få fortsätta lyssna på min ljudbok- Det som inte dödar oss, del 4 av Milleniumserien. den börjar att ta sig.
 
Ha en bra dag alla, det ska jag ha
 
 
 

Måndagen v.3 - 23/1

Jag hade ju en bild från vågen att visa, från igår, :)
 
 
Här har ni den, hur fortlöpte måndagen i övrigt då, jo, jättebra, käkade bra, drack bra med vatten, var ut på en liten lunchpromenad.
 
 
Men så var jag lite lat igår kväll, jag skulle ut och gå, men latmasken vann, inte bra! Men jag ser det som en engångsföreteelse, jag ska bara ut och gå, så är det bara, kom igen nu Steffe. Det är så mycket värt att jag tar mig ut.
 
I kväll så är det gymmet som gäller, 2 varv i Milon på Hässlöhuset, åker hemifrån 18:30, hemma igen ca.20:00. Härligt!
 
Mål för veckan för övrigt då?
 
Det är att fortsätta med dem dagliga, vettiga och kloka besluten, 2 pass på gymmet, ett boxpass på söndag, och utöver det, gå ut och gå 2 gånger till, minst 30 minuter, men helst 45 minuter.
Vågen då? Återigen inte viktigt, men visst vore det kul att jag krupit ned 2 kilo till, :)
 
 
 
 
 
 

Sorry, men ändå positivt!

Hallå där!
 
Vecka 2 avbockad i mitt nya liv, jag gick ned -2,3 kg denna vecka, och totalt då på två veckor, -4,9kg, tyvärr har det varit sjukdom för hela slanten i familjen, inklusive mig själv.
 
Men jag tränade på gymmet enligt planen, tisdag och torsdag, känns riktigt bra och inspirerande, men det blev inget boxpass igår (söndag) pga. av min magsjuka...
 
Bild på vågen kommer :),
 
Den här veckan, så blir det ut och gå i kväll, gymmet, tisdag och torsdag, och sedan boxpass på söndag.
 
Sedan fortsätter jag med mina bra val av frukost, lunch och middag, samt kloka beslut på kvällarna, och att komma ihåg att dricka vatten, för att hålla vätskebalansen.
 
bra jobbat Steffe :)

Måndagen den 16/1

Efter det positiva resultatet på måndagen, så hade jag ju veckans aktiviteter klara för mig.
 
Måndagen blev just så, jag var ute och promenerade, 45 minuter blev det, men det var halt, vilket gick ut över farten, men bättre att jag kommer ut, än inte alls, nedan en bild från min sköna promenad.
 
 
Så jäkla nöjd, jag gillar ju att lyssna på ljudbok, och den jag började att lyssna på igår, genom Storytel  var - 4:e delen av Milleniumserien - det som inte dödar oss. Och det är jätteskönt (för mig) att gå och bara vara där och då, Med mig, min promenad, min bok, inget annat.
 
Så jäkla bra jobbat Steffe.
 
I kväll blir det ett pass med Milon - Hässlöhuset
 
Hörs, hej :)
 
 

Fundering kring mitt nya liv

Kom på en sak!
 
Jag funderar kring det här med mitt nya liv, det finns så otroligt många sätt att gå ned i vikt, det finns 7.000 olika metoder (lite överdrivet) det är Nutrilett, det är Atkins, 6-dagars metoden, det är 5/2, det är LCHF, det är hit och dit, och så är det Gastric bypass, innebär alltså - Under en gastric bypass kopplas den övre delen av magsäcken, precis under matstrupen, ihop med tunntarmen. Man har på så vis ”bypassat” 80% av magsäcken och hela tolvfingertarmen.
 
Jag (personligen) tror inte allt på det där, över tid. Jag vill och ska hitta mitt sätt att äta klokt, rätt, och vettigt.
 
Då kommer jag också kunna hålla det resten av livet, för det är det handlar om för mig, jag ska inte göra det här under ett år, eller under ett tag, utan det ska vara hållbart resten av livet, så är det bara, men det gör också att jag kn hålla det. Så att jag kan käka min underbara lördagsfrukost. Måndag - fredag kan jag vara hård och konsekvent.
 
/ Stefan

-2,6 kg första veckan

Måndagen den 16 januari - 2017.
 
 
-2,6kg första veckan
 
Så jäkla nöjd, första veckan med kloka och vettiga beslut.
 
Och hur gick det till då? Det jag har gjort (varje dag) förutom lördagen, då jag åt lite godare, men ändå inte dumt. Är att jag tänker på (varje dag) vad jag äter och när jag äter, inget mer kvällsfika. Jag har ätit gröt eller fil till frukost. Det intressanta är att jag inte har börjat att gå ännu (det kommer den här veckan).
 
Och så har jag varit på introduktion på Milon - på Hässlöhuset - Spa & Gym (min vinst) och det känns så jäkla rätt, och så jäkla bra. Jag har ju varit så otroligt allergisk och anti mot att jobba i träningsmaskiner, det har nog att göra med att jag inte fått tillräckligt med information och tillräcklig inställning (från min sida).
 
Milon -
 

Där jag går från maskin till maskin, stoppar i mitt kort i maskinen, där jag fick hjälp i lördags med inställningar så att jag inte behöver fundera, utan det är bara att sätta sig och köra. Hela passet tar 35 minuter, + 8 -10 minuter uppvärmning på cykel först. Och det känns så bra!
 
Den här veckan ska jag ut och gå (5km) måndag, onsdag, lördag, och jag ska åka till Hässlöhuset och köra Milon, tisdag och torsdag, för att avsluta med Boxpass på söndag.
 
Och även om vågen idag visade -2.6kg, så är det inte det viktigaste (men jäkligt skönt) så är det att jag gör något, och fattar rätt beslut.
 
Så jäkla bra Steffe

Härlig känsla!

Det känns så jäkla bra!
 
Jag känner att jag är mer beslutsam idag, och vill verkligen förändra mitt liv.
 
Jag tänker fatta dem kloka besluten, och visst det kommer att komma fallgropar och frestelser, men som t.ex. i tisdags, jag fick ett litet tråkigt och trist besked (jobb) och tänkte på trösta mig med McDonalds, det var samma kväll som jag träffade Hässlöhuset-Västerås, och fick mitt årskort. Men då kände jag - Nej, jag tänker inte förstöra det här nu som jag börjar att bygga upp, jag behöver inte det! Låt bli! och det gjorde jag, och det kändes fantastiskt skönt att ge f-n i det där dumma, onödiga.
 
Så nu har jag varit strikt och bestämd hela den här veckan, och vad betyder det konkret?
 
Morgon, - direkt ett eller två glas vatten, och sedan en tallrik gröt, jag har även varvat med en tallrik lättfil och osötad müsli.
 
Lunch - lite olika, men ingen köpmat, (som jag gjort mycket tidigare) och t.ex. stekt kyckling med paprikamix,
 
Kvällsmat lite blandat, men inget skräp, utan lite mindre portion ( som igår t.ex.) köttfärssås med morötter och bönpasta.
 
Och på kvällen sedan ingenting.
 
Det går jättebra och känns jättebra.
 
Så jäkla peppad, jag är på rätt väg!
 

Jag vann!

 
Jag ska ju börja mitt nya liv under 2017, och var med i en tävling på Facebook, där man kunde vinna ett årskort på Hässlöhuset, som har Spa o Gym, jag har varit där under hösten, på deras boxpass, sjukt jobbigt, men ändå kul.
 
Hur som helst, åter till tävlingen, jag lyckades vinna, så nu har jag ett års gratis träning, otroligt prisvärt och nyttigt, jag få naturligtvis betala med blod, svett och tårar, med priset är jag beredd att betala.
 
Här ska jag bo :), http://hasslohuset.se/
 
Jag var där och fick kortet och lite information i tisdags kväll (10/1) och det var nio till som vunnit årskort, och för att spetsa till det lite ytterligare, så den av oss tio som tränat mest kontinuerligt under 2017 kommer att få ett årskort till (gratis) under 2018. Det är otroligt peppande, så nu jäklar.
 
Nu lägger jag med en bild på en kaktus, det är bara för att jag är så sjukt taggad inför det här. :)

Dag 1, igen :)

Nu jävlar, ursäkta språket, men det känns verkligen så!

Jag ska fr.o.m. idag start med:

Promenader
Bättre kost

Fr.o.m. idag ska jag sluta med:

Kvällsfika
Godis
Snacks
Läsk

Jag ska börja med 21 dagar där jag ska vara 100% duktig och göra bra och vettiga val.

jag har startvikt 138,4kg idag, helt galet, men så är det.

Nu är det upp till mig att ha disciplin och jävlar anamma, och det ska jag fixa.

Mål för v.1 då? Inte viktigt, viktmässigt, utan det kommer av sig självt, genom att jag gör mina kloka val, men det borde nog landa på ca.3kg, kan jag tänka mig.

 

RSS 2.0