Oj! Förlåt!

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt. Jag glömde helt bort att blogga igår. Förlåt!
 
Men sluta svamla! Hur gick det nu då! Tålamod mina vänner, jag kommer dit :).
 
Hur ska jag sammanfatta veckan som gått? Jag har varit på herrmiddag, och det blev en skaplig baluns :). Jag har varit lite krasslig, så jag har inte kommit ut alla dagar, Det kändes som ett väldigt sunt och vettigt beslut.
 
Men hur gick vägningen!!! Ja, okej då :), den visade 117,7kg, d.v.s. + - noll, och det känner jag att jag är väldigt nöjd med. Målet var ju för veckan -0,5kg och 119,1, så jag ligger 1,4kg före planen.
 
En stor risk med att det går alldeles för bra i början är att det är väldigt lätt att jag vaggas in någon slags falsk säkerhet, att det på något sätt går att fuska sig till målet. Och med det första året i färskt minne, så kan jag slå bort den tanken direkt. Som farbror Barbro säger i Nilecity - Det finns inga genvägar! Och precis så är det, det är beslutsamhet, jävlar anamma och bara ge sig den på att jag ska nöta på och kämpa. Belöningen kommer ju med viktnedgången, samtidigt sover jag bättre, mindre irriterad och orkar mer.
 
Kämpa, kämpa, heja, heja

Ahlgrens bilar!

Jag vill bara påpeka, att nu när det går så bra och jag är jäkligt nöjd med att hittills gått ned 13,3kg.
Så är det faktiskt hela 106 st! Ahlgrens bilar påsar, wow! det är en hel del.
 

Upp eller ned?

Det är alltid lika intressant, när jag har varit duktig och gjort det jag ska. Har jag gått upp eller ned i vikt? Jag återkommer till det. I söndags kom jag ut och gick/joggade Hubborundan och samma sak igår (tisdag). Dessutom så har jag börjat att cykla till och från jobbet igen (ca.1,3mil tur/retur). Det känns jäkligt bra och inspirerande som bara den. Nu till dagens vägning!
 
Målet för denna vecka var ytterligare -0,5kg och minst 119,6kg på vågen och den visade........
 
 
Det känns så jäkla gött att få ett så fint resultat, nu gäller det bara att se sunt på saker och ting. En sak i taget och tålamod, beslutsamhet och fortsätta på den inslagna vägen. Målet är fortfarande -0,5kg/ vecka. Så på onsdag nästa vecka så ska vågen visa 119,1kg.

Tillbaka!

Efter några omtumlande dagar, då jag hade privilegiet att bli pappa igen. Underbart! Så väntar idag återkomsten av min ursprungliga plan. Idag blir det Hubborundan, och som en del av er redan läst, så blir det inte vägning förrän på onsdag och då ska vågen visa 119,6kg och det ska den banne mig göra också!!
 
over and out Steffe

Paus!

Det är inte så allvarligt som det låter, men det beror på att min kära dotter föddes inatt, 00:19 efter midnatt kom hon Märta, 4348g och 52 cm lång.
 
Så vi får se hur det blir med Hubborundan idag. Men jag vägde mig ändå i morse, och målet var ju 120,1 och vågen visade...................................118,9kg, 1,2kg före mitt mål. Så jäkla nöjd.
 
Så nu har jag fått ännu en motivationsfaktor

Ny dag!

Jag tänker ändra dag för att väga mig på, det känns rätt, med tanke på att jag har unnalördag och det påverkas mindre om jag väger mig på onsdagsmornar. Så i morgon bitti (enligt planen) så ska jag väga 120,6kg. Och då ska vi ha i åtanke att till den här vägningen har jag bara fått 3 dagar på mig. Men jag kom ut igår och gick/joggade Hubborundan, det känns jäkligt bra. Även det enligt planen, varannan dag.

- vikt, eller?

Jaha, då var det dags för domen. Vågen visade i morse
 
Det innebär att jag gått ned -0,6 kg, målet var -0,5kg. På rätt väg alltså.
 
Min vecka har varit som jag verkligen vill att mina framtida veckor ska se ut, gällande kost och motion. Jag har gått/joggat Hubborundan (5,4km) sön, tis, tors och lördag. Där har jag också lagt ett nytt upplägg. Tidigare så gick jag den, några gånger så lade jag upp den så att jag gick 1:a km, joggade 2:a, gick 3:e, joggade 4:e och avslutade med att gå igen. Senaste två gångerna har jag gått 1:a km och sedan joggat hela vägen, det har känts lättare och bättre. Som igår, det tog 42 minuter och då gick jag som sagt första kilometern. Jag är verkligen nöjd med det. Jag har också ätit god mat, fredag och lördag, samt unnat mig 10.st Bassets Winegum.
 
En bidragande orsak till att det gått förvånansvärt bra att jogga på asfalt, är mina underbara skor, Nike Air Zoom som jag köpte i våras, det är nog en viktig ingrediens, att inte snåla på skor. Jag har ingen tillstymmelse till ont i fötter eller knän.
 
Veckan som kommer blir det Hubborundan, måndag, onsdag, fredag och sedan söndag igen.
 
Over and out / Steffe

Unna fredag

Lugn bara lugn, det är inte så allvarligt som det låter, det jag unnar mig till lunch är Icas salladbuffé som jag är väldigt förtjust i, och tänker unna mig denna fredag. Innehållande: väldigt lite pasta, majs, kyckling, skinka, ost, fetaost, körsbärstomater, avokado, ananas, melon och till det blir det en Ramlösa Citrus, gott, mycket gott.

Depp eller pepp!

Låtar som man bör undvika vid träning om man vill ha positiv energi och peppning

  • Weak – Skunk Anansie, visserligen en bra låt, men en låt som antyder svaghet, kan aldrig vara bra.
  • Börja om från början – Sven Ingvars, varken bra låt, eller bra mening, har jag påbörjat t.ex. Hubborundan, då vill jag väl inte börja om från början, vad dumt!
  • Sitting on the dock of the bay – Otis Redding, bra låt, men bara tanken på att sitta vid kajen med solnedgång, god mat och dryck är inte bra för den som ska träna :)
  • Stop! In the name of love – The Supremes, behöver väl knappast kommenteras

 Låtar som man definitivt skall lyssna på för att få energi och peppning

  • Just idag är jag stark – Kenta, det är alltid bra att få höra det
  • Run to the hills – Iron Maiden, oslagbar vid just löpning
  • Don´t stop me know – Queen, ja visst, precis som att någon skulle försöka hindra mig från att träna :)
  • Harder, Better, Faster, Stronger – Daft punk, kommentar överflödig
  • Walk, idiot walk – The Hives, Ibland kan man verkligen behöva övertyga sig själv :)
  • Dire Straits – Walk of life, Det är så sant, det är ju för livet, jag gör detta
Med det sagt, så är det bara att ladda inför Hubborundan idag :)
 
Det kan komma fler förslag framöver :)

Det är så lätt

Tillbaka på jobbet efter fem underbara veckors semester. Nu när jag är där jag ska vara, träningsmässigt och kostmässigt, så har jag ju som jag tidigare skrev om, så svårt att hålla tyst om detta på jobbet. Jag märker nu att jag får gå och bita mig i tungan för att inte kackla till höger och vänster om hur peppad jag är osv. Det är en daglig kamp men det går. Sedan är jag ju som jag är, jag vill ha snabba resultat och det kommer med lite jävlar anamma och beslutsamhet. Jag tjuvkikade på vågen i morse (jag vet 2 dagar), och det ser lovande ut. I kväll så blir det Hubborundan igen (5,4km), oavsett väder. För om jag ska börja ta hänsyn till vädret så kan jag lägga ned på en gång, det finns inga ursäkter. Kämpa, kämpa :)
 
 
Den beryktade Hubborundan :)

Inspirerad!

Nu är det bara att ta på sig blåstället igen. Med den utmärkta förra sensommaren och hösten i någorlunda färskt minne. Så tänker jag göra som då. Vågen visade i morse 121,2kg och målet till jul är 109,9kg. Det blir ca.2,5kg/ månad och ca 0,5kg/vecka. Det ser väldigt rimligt och möjligt ut. Jag har unna lördagen kvar. Dessutom så kommer jag att unna mig lite vid speciella tillfällen, såsom födelsedagar osv. Men det viktigaste av allt är att jag faktiskt följer min motionsplan. Jag börjar den här veckan med att gå/löpa Hubborundan ca. 5,4km och det ska jag göra söndag-tisdag-torsdag. Det har jag ju redan gjort i sommar och det har gått över förväntan. Jag vet att jag kan, om jag bara vill tillräckligt mycket :)

Vi hörs framöver

1 år!

Otroligt vad tiden går fort. Nu är det ett helt år sedan jag drog igång min blogg. Nu tänkte jag göra ett litet sammandrag av vad som hänt och göra en liten analys om vad jag gjort bra och vad jag kan göra bättre under det  året som kommer.
 
Det började ohyggligt bra som sig bör när jag är på "G" och gör något nytt. Faktum är att de tre första månaderna var väldigt bra. Mitt problem är nog att jag är alldeles för öppen med vad jag gör. Det ska jag tona ned under det här året. Varannan dag med motion, kommer jag att köra det här året, det tror jag stenhårt på. Sedan kommer jag att ha ett långsiktigt mål och sedan ha veckomål. Mitt första år så gick jag ned 10 kg. Mitt långsiktiga mål är att gå ned lika mycket det här året. Jag kommer framöver att bli bättre på att lägga upp lite bilder på det jag gör. Semestern som gick har jag legat kvar på samma vikt, det är jag väldigt nöjd med, då jag unnat mig lite mer än till vardags, men jag har varit ute och rört på mig mer än förra semestern. Det känns på det hela taget väldigt bra och jag kommer så sakterliga att komma dit jag vill.
 
Over and out Steffe

RSS 2.0