Vintertidssöndag

Jaha, då var det vintertid igen. Nu i morse så visade vågen 119,4 kg. - 11,4kg sedan starten. Sammanfattning av veckan lyder: Det blir som backhopparen, det gick bra i början sedan gick det utför :). Nej då, det har funkat bra i det stora hela. Återigen så handlar varje dag om medvetna val och beslut som jag får stå för när väl söndagen kommer. Och på jobbet är det inte några som helst problem, om jag har planerat väl och handlat på mig frukt och grönsaker. Med risk för att bli tjatig, men det är hemma den riktiga kampen börjar, med vad som finns i kylen, skåpen och brödburken. Jag har ännu inga planer på att gå längre än mina 3 km. Anledningen till det är att jag trivs med att vara ute och gå ca.30 minuter, det tar inte upp en hel kväll och då är det lättare för mig att komma ut. Till våren så har jag en plan att lägga in intervallöpning i spåret (2,5km) under min 3 km:s promenad. Anledningen till att jag inte tänker göra detta förränns i vår är att jag i nuläget är för tung för att springa, knäna kommer att ta stryk om jag börjar nu. Tanken är att jag ska gå ut lugnt och börja med att gå tre lyktstolpar och gå en, och sedan komma ut på 3 km:s slingan igen. Det tror jag på

Onsdag kväll...

Jag måste ju ändå återigen påpeka hur rolig jag är, i mitt "nya" liv. Igår när jag kom ned efter att ha lagt sonen. Så var kaffet klart, och så säger frugan - Det finns chokladbollar i kylen. -Gör det! Brast jag ut i förtjusning och öppnade kylen, där fanns inga chokladbollar! - Nej, jag bara skojade sa hon roat. Jättekul! Men tänk hur jag funkar ändå :). Igår kväll kom jag ut i köket och där låg på brödburken, färsk tekakor. Illa! Det blev två med tekakor med cognacsmedvurst med ett glas juice. Aj, aj, aj! Varför kan jag inte låta bli!!

Mitt i veckan

Måndagens härliga inledning på veckan följdes igår upp: Buss till och från jobbet (p.g.a jobba över) och likadant blir det i morgon torsdag. Men jag åt bra igår, både frukost, lunch och middag samt mellanmål. Sedan ska vi inte skriva något om de två korv med bröd och hemmagjord dressing + cola som jag fick när jag kom hem. Jag skulle ju inte äta något då! Suck! Blir så trött! Men idag har jag skött mig, åter igen cyklat till och från jobbet. Ätit bra och gick sedan min runda direkt efter maten ikväll. Det är så skönt att få det gjort så tidigt som möjligt. Annars vet jag hur jag funkar, och då blir det inte av.

En härlig start på veckan

Idag är jag riktigt nöjd med mig själv. Det började med en bra frukost, som bestod av: Mild Yoghurt (naturell Sofia!) Pauluns Müsli, två Falu Grov mackor med kalkon och ett glas Proviva dryck. Cyklade till jobbet, 6,6km. Fika på jobbet bestod av vatten + banan. Lunch: Korv Stroganoff + två tomater, vatten till det. Första koppen kaffe kom på eftermiddagsfikat + en banan. Cyklade hem 6,6 km. Kvällsmat: Tacopaj + grönsaker, vatten även där. Efter middagen gick jag ut och gick 3 km. Och just nu sitter jag och bloggar med ett glas vatten, bra jobbat Steffe!

Som ett sms på mobilen...

Som ett brev på posten känns lite förlegat. Så har det då hänt, jag har sedan starten första augusti, för första gången inte nått mitt mål. Jag har gått upp sedan förra söndagen. Och helt ärligt, så är det bra. Med tanke på den veckan jag haft, så är jag inte värd att nå mitt mål. Det visade 120,4 kg, som är 1,6 kg från mitt mål denna helg som var 118,8. Så nu är det dags att visa Finsk Sisu, svenskt jävlar anamma och spanskt Caramba. Jag tänker inte nedslås av detta. Veckan som kommer, kommer att bli så jäkla bra, så är det bara. Fr.o.m. idag ska jag helt sluta med godis till jul i alla fall. Och sedan efter julen, till påsk och efter påsken så är det ända till midsommar. Kom igen nu Steffe!

Oj! Aj! Nej! Varför?

Jaha, då börjar det dra ihop sig inför vågen på söndag, och hur ska jag säga? Ingen bra vecka för Steffe. Inte kommit ut och gått över huvud taget! Mcdonalds, M&m:s, Kexchoklad, Vinegum och Coca Cola. Nu är det säkert några av er som kommer att komma och vilja lyncha mig. Men ni kan trösta er med att jag har redan lynchat mig själv. :). Nu får det verkligen vara nog med slarvandet, jag har ju trots tidigare slarv ändå gått ned mina planerade kilon. Och det kanske är det som är grejen. Trots slarv, så går jag ändå ned och då kan jag fortsätta fuska och hålla på! NEEEEEEEEJJJJ. Kom igen nu för f-n din j-lva slöfock :) Vi ses och hörs på söndag Over and out Steffe

Succén fortsätter....

Söndag och invägning....målet den här söndagen var 119,8kg....och det visade 119,4....trots att jag själv tycker att jag haft en liten sämre vecka, så har jag ändå gått ned 11,4 kg på 11 veckor. Jag har haft tankar om vad detta kan bero på. Jag får för mig att hjärna & övriga kroppen har börjat kommunicera. Hjärnan - Nu är det så här att Steffe vill gå ned i vikt och få tillbaka sitt gamla jag, förstått! Övriga kroppen - Okej, då hjälps vi åt och motarbeta allt skräp som kommer in och det nyttiga tar vi hand om. :). Hur som helst är jag otroligt nöjd.

Veckan som gått

Ja, hur ska jag säga, det började kanon med cykling till och från jobbet, gick på kvällen och åt bra. Sedan kan man väl säga att det har gått utför. Jag har nog inte varit så trött den här veckan, på hela året. Vilket har inneburit endast en promenad. Dålig planering med frukt & grönt. Det har oxå inneburit att jag vid nattning av Olle själv somnat, och det i sin tur har gjort att jag haft svårare att somna när jag väl ska sova för natten (inte bra) Dessutom så har jag börjat tänka mer på jobbet vid läggdags (oerhört dumt). Men jag ser ändå ljust på fortsättningen, för vad är alternativet? Skita i alltihop? Nä, just det! Kom igen nu Steffe!

Yes!

I morse så ställde jag mig på vågen 120,6kg, så j-vla gött. Jag har då gått ned sedan start 10,2kg. Jag skulle enligt min planering ha gått ned 10kg. Så det ser väldigt bra ut, och väldigt inspirerande med tanke på att jag hade en lite tyngre vecka förra veckan, förkylning, brist på promenad, slarv med käk och div. annat tok. Och jag gick trots allt detta ändå ned i vikt. Det kanske är så att hjärna och kropp för första gången på evigheter har börjat att kommunicera :). Jag är så jäkla nöjd!

Ingen vägning idag...

Jag var helt enkelt inte hemma och kunde väga mig i morse, så det får bli i morgon bitti istället. Och nu är det nog tjafsat, det kommer att bli en kanon vecka, både med mat, motion osv. Vi hörs i morgon igen.

Tung vecka.....

Efter att ha varit duktig och följt planen, så har den här veckan utvecklats till den tyngsta hittills. Det är många faktorer som spelar in. En stor del med mitt nya liv är också att jag ska var ärlig mot mig själv. Jag avslutade veckan (söndag) med en pizza från Hutten. Måndagen var dock bra. Tisdagen kom med kanelbullens dag (3 bullar) under dagen illa! Jag började känna mig hängig och krasslig, ingen promenad tisdag eller onsdag. Igår onsdag blev det kvällsfika. Och jag kämpade med mina tankar att dra till Pizzerian, Mcdonalds, Ica och köpa Vinergum, Lakrisal, Kexchoklad, m.m. Min hjärna var verkligen jobbig igår :). Nu tänker jag inte gömma mig och jag ska återgå till mitt vinnande koncept. En viktig del i det är att fortsätta handla hem det jag ska äta, i god tid, så att jag inte "får" i mig något onyttigt. Jag har ju faktiskt gjort jättebra saker hittills, så det är bara att gå tillbaka till det. Kom igen nu Steffe!

Oktobers första måndag....

Jag sade till en kollega idag, vilken tur att det är måndag och oktober, Varför då? fick jag till svar, Jo, för tänk om det fortfarande hade varit september, usch vad långt det hade varit till våren då :). Idag så cyklade jag återigen till och från jobbet, härligt med medvind till jobbet för en gångs skull. Jag gick min runda i kväll,. Annars så var det färska j-vla kanelbullar på jobbet idag. Usch! Det fick bli en banan i stället. :)

På rätt kurs....

Mitt mål idag var - 9kilo. Det blev -9,5kg, härligt! Jag fortsätter min viktresa åt rätt håll med rätt inställning, attityd och jävlar anamma. Det känns oxå bra att jag kan unna mig utan att det förstör alltihop. Det behöver inte vara maniskt, utan vettigt och sansat. Nu kämpar jag vidare, nästa söndag ska jag ha kommit till -10 kilo. Spännande. Än så länge så kommer jag att fortsätta cykla till och från jobbet, 6,6km x 2. Jag kommer nog att fortsätta min 3 km:s runda, måndag, onsdag och torsdag. Jag känner i nuläget att jag inte vill utveckla den delen.

RSS 2.0