Oj, förlåt

Mina kära läsare och följare, jag har varit lite slarvig de senaste dagarna, Men idag är det lunchpromenad, och ut och gå på kvällen igen, Jag skall ju gå ned till 123,4kg till den 24 september, så då går det inte att lata sig och käka chips :) Hörs i kväll igen... Ha en bra vecka alla

Urballning deluxe

Igår var jag ju som jag tidigare skrev, inte på bästa humör, och allmänt less på det mesta. Så igår kväll fattade jag beslutet att balla ur. Det blev:
Och det står jag för. Det som kommer att hända fr.o.m. nu är en 21 dagars nej till allt som är onyttigt i stället. Så fram till den 16 september: Ingen snabbmat, inget godis, inget snacks, ingen läsk, inget fikabröd, inget kvällsfika! 21 dagar!!

Usch, tvi och blä

Väldigt sällan (som tur är) men så bara händer det, jag känner mig oerhört anti, jobbet, livet i stort, blä! och då kommer också frestelserna för det onyttiga som ett brev på posten. Det började redan på jobbet, vi hade mackor till våra deltagare på jobbet och även till oss om vi vill, blev så jäkla sugen, men jag lät bli. Samma sak när det började närma sig lunch, (ingen matlåda, mitt fel, dålig planering, för det fanns hemma) hjärnan började snurra, jag skiter i det här, jag går på "Donken" Tip Top - Kebabtallrik, Subway, macka m.m. Jag gick en sväng på stan då i stället, gick förbi Meriot, de har en jättegod lasagne på onsdagar, nej lät bli, och flera ställen därtill, gick förbi ytterligare en Mcdonalds, men nej, jag lät bli. Jag gick förbi Hemmakväll - lösgodis till kvällen kanske, nej, jag lät bli Det blev så att jag gick tillbaka till jobbet utan att göra något annat än att gå, väl där så åt jag några skinkskivor i stället. Men jag är fascinerad av mig själv när de här tankarna kommer. Och jag vann kampen mot mig själv idag :) Bra Steffe

Hmmm....

Oj, vad jag fick kämpa igår för att ta mig ut och gå. Det sitter så djupt "latmasken"
Och den måste bort!! Jag måste övertyga mig själv med vinsterna att gå ut, och förlusterna av att stanna i soffan.
Och helt krasst finns det inget alternativ, men eftersom jag är så trög och latmasken sitter djupt, så blir det till att kämpa. Och när jag kommer tillbaka från min runda, som igår, och då få se Premier League, Arsenal - Liverpool 0 - 0 för övrigt, perfekt resultat för mig som älskar och håller på Manchester United. Och då faktiskt varit ute och gått, är en härlig känsla. Den känslan måste jag ta med mig och övertyga mig om varje dag. Vinst! Vinst! Vinst! Var vill jag vara på midsommar 2016, jo, 97 kg Då så! kämpa då!!! ;) ha en bra dag alla

Delmål 1 av 11

idag var det så dags, delmål 1 av 11, på morgonen den 24/8 så skulle jag ställa mig på vågen och målet var -3kg, från 129,4kg - 126,4 kg och vågen visade........trumvirvel....
Det känns jätteskönt, då veckan och helgen avslutades med inte så kloka väl, och detta kan jag naturligtvis inte fortsätta med om jag skall nå mitt mål, och det ska jag. Så nu knyter jag näven i fickan och kämpar på till nästa delmål, torsdagmorgon den 24 september, skall vågen visa 123,4kg eller mindre. Det fixar jag!!

Torsdag morgon

Cyklat till jobbet, svalt, näst intill kallt, men å andra sidan så susar jag numera fram på en elcykel, jätteskönt
Det är inte så mycket cyklandet, utan mer friheten att inte behöva passa någon busstid och dessutom inte blir helt slut, till och från jobbet. I morse tog det 28,5 minut att cykla, och bussen tar 30 minuter. I kväll så blir det runda 1 ha en bra dag alla

Det aktiva valet i vardagen....

Idag så gick jag och lunchade på Mcdonalds, jag var verkligen sugen på en QP & Co med cola utan is och en extra liten cheeseburgare. Det jag brukar beställa. Hur tänker jag nu med detta beslut. - Innan, jag har varit duktig, jag har bröllopsdag och vill unna mig något, blev sugen på Mc. På vägen dit, så funderade jag på - Jag behöver hitta ett annat belöningssystem (jobbar på det) kommer jag tycka det är gott (ja, det tror jag, gamla erfarenheter) Vad gör det med mitt "duktiga nya jag"? Under måltiden, - ja det var gott, men var det värt det??? ja, kanske, inte helt 100% säker på det. Jag har ju tänkt att jag "får" gå på hamburgerhak en gång/ månad. Och det här var alltså augustimånads besök. Efteråt, när jag ätit färdigt, så känns det som att det kommer dröja tills, nästa besök, mitt "duktiga nya jag" fick sig en liten törn. Det var nog inte värt det. Men då har jag lärt mig det. Men jag kan inte förstå mig på de som går på Mc för att käka nyttigt, det är inte jag. Sallad och annat, kan jag köpa någon annanstans, dessutom, om jag handlar det någon annanstans, så jag slipper jag oset, från hamburgare och pommes. Nyttigt i processen för mitt nya jag i alla fall, att jag reflekterar och funderar över mina beslut. Jag är inte perfekt, men jag jobbar på det ;) over and out Steffe

Måndag v.34

En härlig måndag, med kloka val, såsom, cyklade till och från jobbet (visserligen med elcykel) men ändå :).
Jag gick min lunchpromenad, ca 12 minuter, och sedan på kvällen (fast jag inte tänkt det) så gick jag ut på min härliga kvällspromenad.
 
Men i morse hände det som jag skrev om förut, jag kan inte låta bli att titta på vågen och den visade att jag gått upp i vikt. Men nu tänker jag inte låta mig knäckas av ett vågelände. Jag har ju bestämt mig. Så då kommer jag till slut ändå att vinna. Ha! :)
 
I kväll så ska jag ut och gå igen.
 
Ha en bra dag alla :)

En skön känsla...

Helgen har inneburit, 3-års kalas för min älskade Märta.
 
 
Och när söndagskvällen närmade sig, så kände jag... - Nej, jag vill ut och gå, så det blev runda 1
 
 
 
 
Kvällsvy från den härliga promenaden.
 
 
Nu har jag en vecka kvar till mitt första delmål, Då jag ska ha gått ned från startvikten, 129,4 - 126,4kg,
 
Det ska bli väldigt spännande, men jag har en bra känsla att jag kommer att klara det.
 
 
 

Vågen....

 
Vilket förhållande har jag till denna sak??
 
Älskar jag den -
 
Eller hatar jag den -
 
Egentligen så borde det ju inte spela någon roll, eller??
 
Om jag fattar kloka beslut varje dag, med motion och kost. Då borde ju inte vågen spela någon roll??
 
Men lik förbannat, så är jag så sugen på "resultat" fast jag fattar kloka beslut, att jag ändå ställer mig på vågen och undrar??? Har jag gått ned eller upp??
 
DET BORDE INTE SPELA NÅGON ROLL, STEFAN!!  :)
 
haha,
 
För vad händer om jag ställer mig på vågen och det visar sig att jag, trots alla kloka beslut gått upp i vikt. Ger jag upp då och lägger ned. Nej, inte den här gången, nu kör jag hela vägen, trots vågen.
 
Sedan är jag lite nyfiken på vilka som följer mig i min kamp, ni får gärna kommentera
 
Trevlig helg på er :)

Runda 2 blev det inte....


 
Annan prioritering, Igår hade jag ju tänkt mig att gå ut och gå min runda 2. Men med tanke på att vi har 3års kalas i morgon (lördag) så har vi lite att fixa med.Så det blev till att ordna med div. andra göromål i stället, och å andra sidan så har jag ju verkligen legat i och aktiverat mig och agerat smart. Så en dag mindre, gör i slutändan igen större skillnad.
 
Jag klippte i alla fall gräset med min handjagare, så jag blev svettig ändå.
 
 
 
 

Fler svagheter

Jag har ju fler svagheter (nähä) jag gillar film
och kan nästan se en film om dagen, på kvällen, när lugnet lagt sig och se en bra film, det är härligt.
 
Sedan gillar jag ju fotboll och mest Premier Leauge
 
Men även en del matcher från Allsvenskan, Champions League och t.ex. El Classico
 
Men varmast om hjärtat ligger ju Manchester United
 
Och allt det här kan jag ju faktiskt fortsätta med, om jag väljer motion före eller efter, det funkar alldeles utmärkt. Dessutom en jäkla skön känsla att sitta i soffan med film eller sport och varit ut och motionerat.
 
Ha en skön dag alla!
 
I kväll blir det runda 2 :)

Jag tog mig ut...

Jag var lite fram och tillbaka i kväll, dels så har ju gått ned väldigt mycket på kort tid. Dels så har jag gjort många förändringar på kort tid. Men så var jag småjäklas peppad, så jag ville ut. Till spåret och intervall. Härligt Steffe! ✌️

Som en del...

Som en del i mitt nya jag, så går jag ut och går en vända i Vasaparken, 1,1km på 13,24 minuter, blev det idag,
två stopp p.g.a. övergångsställe samt fotografering. :).
 
 
 
 

Fällor & svagheter

Jag vet om mina svagheter, jag vet därför också hur jag bäst ska motarbeta dem. Dels i hemmet, att inte ha godis, chips och dricka hemma, helt enkelt. Samt att jag tänker ha lördagen som en parentes i mitt duktiga nya liv. Men jag vill ju samtidigt inte förstöra allt bra som jag gjort. Så i stället för att skopa i 2 kg lösgodis, så kan jag köpa 10st lösgodisar, i stället för att köpa 1½ liter läsk, köpa en 33cl burk, osv. Det kanske t.o.m. går så långt att jag låter bli helt. En sak som jag verkligen gillar och ser framemot är lördagens frukost. En tallrik yoghurt med flingor, färskt bröd, juice, kaffe, ett kokt ägg med lättmajonnäs, mums. Och det kan jag ju fortsätta med om jag gör bra val de övriga sex dagarna i veckan.
 
Sedan har vi ju snabbmaten och pizzan, kebab osv. Det är samma sak där, att jag väljer att köpa en pizza/hamburgermeny i månaden i stället för varje vecka. Då kommer det nog dessutom smaka bättre.
Fällor och svagheter, som sagt det har jag, men verktyg för att möta de på bästa sätt har jag,
 
over and out Steffe

Mina mål

Så här har jag tänkt det!
 
0,75 kg/vecka
3 kg/ månad
 
Startvikt 129,4kg
 
jag tar sikte på midsommar 2016, den 24 juni, då mitt mål ligger på 97kg
 
24:e augusti - 126,4kg
24:e september - 123,4kg
24:e oktober - 120,4kg
24:e november - 117,4kg
och till jul, 114,4 kg
 
24:e januari - 111,4kg
24:e februari - 108,4kg
24:e mars - 105,4kg
24:e april - 102,4kg
24:e maj - 99,4kg
och till midsommar den 24:e juni, avrundar vi och skriver 97kg.
 
Är detta möjligt??
 
 
Det är klart att det går, hårt arbete, kämpa emot demonerna, med skräp, godis m.m. Och göra dagliga, kloka val.
 
en dag i taget, en vecka i taget och knyta näven i fickan.
 
 

Ikväll blir det.....

Antingen runda 1, den gamla trotjänaren....
 
 
 
Eller runda 2
 
 Det får bli runda två, nyhetens behag :), och så lyssnar jag på Offer utan ansikte...
 

En del av min motivation

 
Det här är mina älskade barn, från vänster, Ruth 1,5år, i mitten Märta, 3 år på lördag, och till höger Olle, 5,5 år, om jag inte skärper mig (det gör jag ju nu) så kommer jag inte vara delaktig i deras liv, jag vill ju se de växa upp och så småning om vara involverad i deras vuxna liv, tills de är lika gamla som jag idag, minst :). Jag är ju 45år och då är jag 90 :)

Inspiration & att bestämma sig

 
 
Hur kommer det sig, att jag kommer på i början på augusti, att nu är det nog! Dels så handlar det om (för mig) att jag måste bestämma mig. Jag kommer inte få motivation, jag måste bara göra det. Med kost och motion: Dels för mitt eget måendes skull och inte minst för mina tre älskade barn. Jag vill ju vara en del av deras nuvarande liv och även framtida liv. Och om jag fortsätter den nedåtgående trenden med brist på motion och dålig kost, då kommer det inte att ske. Så är det bara!

Tisdag

Vad händer idag då??

Jo, kampen fortsätter, kloka val under dagen, en liten lunchpromenad, om det inte vräker ned vill säga. :). När jag kommer hem, under kvällen ut och gå min 3 kms vända. Vardag helt enkelt :)

over and out Steffe

Helgen

Så jäkla nöjd. Helgen har gått precis enligt planen och även för mitt framtida jag. Intervall igår.

Mitt mål för denna vecka var 0,75kg och för augusti 3kg, och startvikten var 129,4kg. Men i morse så visade vågen 126,4kg, vilket är hela augusti månads mål. Men jag tänker inte jubla iväg och tappa huvudet. Vettiga och förnuftiga dagsval är fortfarande det som gäller.

På rätt väg!

Igår kom jag ut och gick min 3km:s vända, så jäkla skönt!

2.97 km, 31m:06s, 5.7 km/h, Max. Speed 6.9 km/h

Och då kan jag se så här nöjd ut :), Inte nog med det, det var ju film igår, Taken 2 och då blir jag så jäkla sugen på något onyttigt och gott. Men jag lät bli. Och kunde då inte låta bli i morse, ställde mig på vågen, och det visar sig att jag gått ned 2,4kg från i måndags morse. Ha! Fy vad bra

Onsdag kväll

Tänk hur jag är, onsdag kväll, champions leauge kväll, Malmö FF - Salzburg, då är frestelsen stor. Kaffe, macka, lösgodis, chips, dricka m.m. det hör liksom till, med mys. Men icke, jag gick till kylen och tog två skinkskivor i stället. Det gick ju hur bra som helst :). I kväll (torsdag) så ska jag ut och gå mina 3 km, med lite högre fart än sist. Jag använder mig av Endomondo, den tycker jag är bra. Och sedan får jag ju lyssna på boken också. Jag var idag och kikade på medlemsskap på Actic, vi har ett bra erbjudande genom jobbet, och jag måste ha en plan för hösten/vintern/våren och då känns Actic bra, ligger bara ca.100m från jobbet. 295kr/månad får jag betala och jag har friskvårdspeng från jobbet på 1500kr/år. Så får det bli. Jag kommer alldeles snart att börja lägga upp lite bilder också, så blir bloggen lite mer levande.

over and out/ Steffe

Onsdag morgon

Jag vet att det kommer att gå väldigt fort och lätt i början, om jag sköter mig. Men ändå, tjuvkikade på vågen i morse. Och jag har gått ned 1,4kg sedan i måndags. Jag var ut och gick i går kväll, mina 3 km, och jag lyssnar på Storytel och får bara lyssna på boken (Offer utan ansikte - Ahnhem) när jag går ut och går, vilket förhoppningsvis sporrar mig ännu mer att komma ut och gå.

Mina mål

Mitt långsiktiga mål är: Nå till mitt må bra, i vikt betyder det ca. 90-95kg, inte så viktigt just nu. Fokus nu är en dag, en vecka och en månad i taget. Att jag fattar kloka, vettiga beslut varje dag. Målet är att jag ska gå ned 3 kg/ månad. För att till jul gått ned 15 kg. Hur? Åta bra mat, bra motion, låta bli gobitar, läsk, godis, fikabröd och mjukmackor på vardagarna, på lördagen så får jag äta lite mer onyttigt, men för den skull inte "dra" iväg och ställa till det :)

Ny kula

Nu kör jag igen, jag har misskött mig och slöat och slappat alldeles för länge. Men härifrån och framåt :)

Igår vägde jag mig, 129,4kg. G G G, gilla läget, gnälla eller göra något åt saken. Jag tänker göra något åt saken. Som min favoritinspiratör (Kjell Enhager) brukar säga, start med något, sluta med något. Så igår (måndag) slutade jag med - dålig frukost, började med bra frukost, slutade med frukostmacka på jobbet, började med tomater och skinka i stället. Startade med lunchpromenad, Slutade med kvällsfika, start med kvällspromenad, visserligen med hela familjen, men bättre det än att sitta i soffan. Och i morse vägde jag mig (bara för skojs skull) - 0,8kg :)

RSS 2.0