Aktiva val

Jag har ju tidigare skrivit om att jag ska göra aktiva val och stå för det jag gör. Så även denna vecka. Efter 22 dagar utan fikabröd och snacks m.m. så blev det ett aktivt val i onsdags med kakor och popcorn samt julmust. Jag tänker inte ha dåligt samvete för det utan se det som ett undantag. Nu ska jag fortsätta att välja mina tillfällen. Dessutom så gjorde jag det aktiva valet att ta sovmorgon i morse i stället för att åka till badhuset. Va? Undrar ni säkert, håller han på att balla ur? Nej, inte alls, hela familjen var borta och jag hade möjlighet att för en gångs skull kunna sova i lugn och ro och varför inte passa på, just då. Nästa vecka kör jag som vanligt igen. Badhuset, måndag - fredag och gå hem från jobbet, tisdag och torsdag.
 
Over and out Steffe

Tisdagstankar

Jag funderar på följande: Om jag nu är på väg att ha gått ned 20kg, då ser jag det så här. Om jag har ett långsiktigt mål att gå ned 40kg, då ser jag det hela som ett berg. Att jag nu är på väg upp mot toppen av berget som är 20kg, sedan innebär ju det att de sista 20kg kommer att ske nedför :), och allt går lite fortare och lättare nedför, rätt eller fel, ingen aning, men allt som fungerar är bra, och bara känslan av att jag är på väg att klara av de första tuffa 20kg, är en jäkla go känsla.
 
Sedan tänker jag på en annan grej som jag drog lärdom av 2011 och början på 2012. Det är att när jag väl kommer fram i mars/april - 2013 och ser tillbaka på november, december, januari och februari. Vad vill jag se tillbaka på då? Jo, att jag har fattat kloka beslut som gynnar mig och min viktnedgång. Det vill jag se. Och kommer att se!
 
Allt för att jag till slut skall komma till mina 90kg.
 
Over and out
 
/ Steffe
 
 

21 dagar!

 
Så många dagar har jag nu gjort valen att låta bli godis, snacks och fikabröd. Detta har också gällt kvällsfika. Det har gått förvånansvärt fort och lätt. Visst har suget funnits där, som igår t.ex. då kände ett oerhört stort begär efter en Snickers och en påse Vinegum. Men nej! Det är inte värt det och jag klarar mig alldeles galant utan detta. Så idag fattade jag beslutet att köra 21 nya dagar, med undantag för den 1/12 då vi firar att Olles 3års dag (30/11), så då ska jag äta tårta i alla fall.
 
Det blev inget badhus i morse, då jag lyckades med konststycket att glömma mitt enda par badbrallor kvar på jobbet i fredags. Men det gör inget, för det kommer ju inte bli en vana :)
 
I morgon så är det dags att gå hem från jobbet igen :)
 
Klarar jag detta i värsta, mörkaste och deppigaste november, då klarar jag det alla andra månader oxå!

- 15,3 kg!

 
Ja ni ser rätt, det är helt otroligt, men jag har faktiskt lyckats gå ned hela 15,3 kg sedan jag drog igång det här spektaklet.
 
Jag kände redan igår kväll innan jag gick och lade mig att i morgon bitti, så kommer jag att vara lättare än på mycket länge. Och så blev det, vågen visade 115,5kg, dvs. -15,3kg sedan augusti 2011.
 
Hur har det nu blivit så här då. Jo, sedan den 29 oktober, så har jag inte ätit godis, snacks eller fikabröd. Jag har heller inte kvällsfikat något. Dessutom så har jag helt tagit bort smörgåsar på mornarna.
 
Sedan två veckor tillbaka så har jag varit på badhuset (20 längder), måndag och fredag. Jag har gått hem från jobbet (1 timme) , tisdag och torsdag. Fredag och lördag så äter jag gott.
 
Fy f-n vad jag är bra :)
 
Nu tar jag en vecka i taget!
 
Heja Steffe

Fortsatt flyt :)

Dvs. jag kom iväg till simbassängen i måndags morse och gjorde mina 20 längder. Det känns riktigt bra. Det var säkert några av er som tänkte - Nu har han inte bloggat på några dagar, så då har han säkert inte gjort något bra. Men det har jag!
 
Jag gör fortfarande bra val och det känns kanon. Visst är det tungt ibland och frestelsen kan var tuff att motstå. Men jag vet vad jag vinner på att låta bli. I kväll så ska jag gå hem från jobbet igen och i morgon bitti, så är det åter till badhuset för 20 längder.
 
Over and out, Steffe

Perfekt vecka!

Jag har så här långt (lördag kväll) haft en perfekt vecka.
 
Och då syftar jag på morgonsim måndag och fredag, jag gick hem från jobbet, tisdag och torsdag.
Dessutom har jag inte ätit godis, snacks eller fikabröd på nästan 14 dagar. Det känns riktigt skönt att jag undviker detta, som inte är bra för mig. Nu tar jag och fortsätter på den inslagna vägen nästa vecka.
 
Jag känner att om jag tar en vecka i taget, så går det (just nu :) ) lättare
 
Ha en fortsatt trevlig lördagkväll
 
/ Steffe

Stop!

 
Jag har kommit fram till följande!
 
Jag är och har varit tacksam för inlägg på min blogg. Men det jag mår allra bäst av, är att för min skull, skriva av mig och dela med mig av mina bra och mindre bra val, på väg mot mitt bättre liv :)
 
Jag ser jättegärna att ni fortsätter att följa min kamp, men jag väljer att göra det utan att ni har möjlighet att kommentera.
 
Jag hoppas att ni gör det, tack så här långt :)
 
Idag så är väskan laddad, för att gå hem från jobbet, och i morgon bitti är det 20 längder i simbassägen som gäller.
 
Over and out Steffe

Hmmmm

 
Lite tankar och funderingar så här mitt i veckan. Jag har noterat något intressant på min blogg. När jag skriver om att jag är duktig och fungerar enligt mina uppsatta mål, då får jag nästan inga reaktioner eller respons. Men om jag i stället skriver att det inte har fungerat eller jag är på väg att skita i alltihop, då händer det grejer. Hur kommer det sig? Är det svenska kynnet sådant att det är svårare att säga till någon - Vad kul att det går bra för dig, bra jobbat, Än att säga - Skärp dig! Kom igen nu! Inte lägga av! Är det verkligen så? Jag bara undrar?
 
Sedan är det lite intressant hur jag/vi fungerar. Och då tänker jag på det här med att handla. För om jag är och handlar och är inne på att handla t.ex. chips och choklad, då kan jag ärligt säga att jag inte kollar vad det kostar. Men när jag ska handla något som t.ex. färska hallon eller avokado, dvs något nyttigt, då kollar jag genast vad det kostar och tycker att det är lite dyrt. Är det inte lustigt och väldigt märkligt.
 
Förresten så gjorde jag enligt schemat igår och gick hem, det gick på 59 min och 30 sek, dvs. 20 sek snabbare än förra gången, Härligt Steffe, bra jobbat!
 
Idag är det vilodag, för att i morgon gå igen.
 
Over and out, Steffe

Nytt personligt!

Tjoho!
 
 
Ganska likt förövrigt! :)
 
Som av en händelse av att jag har gjort bra val en tid, så ställde jag mig på vågen i morse.
 
Det är första gången sedan jag körde igång augusti 2011 som jag är under 117kg, vågen visade 116,8kg.
 
Fy f-n vad jag är bra! Haha!
 
Och det kommer bara att fortsätta nedåt, även om inte vågen är det viktigaste, utan defakto att jag gör bra val varje dag!
 
Idag ska jag gå hem från jobbet, med en sjujäkla fart :)

Grått, trist, och .........

Alldeles underbart :)
 
Ni som mot allt förmodan drog likhetstecken med min brist på motivation att blogga, med att träna och vara nyttig, till er kan jag bara säga....Ha!
 
Jag har varit duktig, gått hem från jobbet några gånger, och det gör jag på nästan prick en timme, det är 6,7km, så det är jag väldigt nöjd med.
 
Sedan har jag nu passerat en vecka med att låta bli godis, snacks och fikabröd. Dessutom har jag inte käkat något onyttigt efter kvällsmaten, men när suget har uppstått så har ätit frukt och druckit vatten.
 
Jag har en bra grej med mig från en föreläsning med Blossom, och det är: När mitt sug efter onyttigheter uppstår, hur tänker jag tänka då. Då ligger jag steget före i tanken, för suget kommer att finnas där och har jag då förberett mig mentalt på hur jag ska tänka, så blir det för mig mycket lättare.
 
I morse 06:38 så satte jag handen i kaklet i bassängen på Kristiansborgs badhus, efter att ha fullföljt mina 20 längder. Så jäkla nöjd. För jag tänker så här! Jag har ohyggligt svårt att komma iväg och göra något på kvällen. Dels för att det är svårare att rodda i allt där hemma och dels har jag inte orken. Då passar morgonen bäst, så nu blir det morgonsim måndagar och fredagar. Sedan ska jag gå hem 2 ggr i veckan, tisdagar och torsdagar. Skulle det vara så längre fram i höst/vinter att det inte går, så ska jag köpa gymkort på Bellevue för att kunna åka dit och gå, cykla och ro.
 
Vad säger ni nu då! :)

RSS 2.0