Synd!

Jordnötter = 19 mil, mmmm, så går det :)

Ärtsoppa & pannkaka

Det betyder alltså att det är torsdag idag. Kändes kanon att gå idag med, känner mig jäkligt peppad igen, efter en liten svacka. Kan bero på att jag smygkikade på vågen i morse för att få lite boost. Ni får läsa på söndag (tålamod). Nu är det ju också dags att tänka om när det gäller att unna sig, när jag varit duktig. Tidigare har det varit god mat, läsk, godis m.m. Nu får jag hitta på andra unna saker, hmmm, vad kan det vara?

Onsdag v.9

Nu börjar det verkligen att dra ihop sig, nu på söndag är det alltså 9 kilo som gäller. Tufft, men det ska gå. Det var riktigt skönt att gå i kväll. Synd bara att jag hade så kass talbok på. Så det blev musik i stället. Idag hade något j-vla nöt tagit med sig goda bullar till jobbet (tror jag, smakade ej). Jag hade ett knep, någon sade att de påminde om mandelkubb, och det nappade jag på, för jag tycker de smakar mindre gott (milt uttryckt). Så då fick det bli så! Blev ingen bulle :). I söndags var det en annan fälla. Frugan! Hon tyckte att vi skulle köpa glass, maränger, banan, strössel och kolasås. Ja, sade jag, NEJ! Det går väl inte, så jag vann! ingen glass, haha.

Tisdagstankar

Jag har kommit på en del av min problematik. På jobbet går det hur bra som helst, jag äter frukt, halva matlådan fylls upp med avokado och tomat & vatten till det, och sedan på eftermiddagen frukt. Jag är skitduktig där. Men! Det är när jag kommer hem som problemen uppstår. Det finns alldeles för mycket frestelser och skit, som jag inte ska äta. Det allra bästa för mig vore om det inte fanns något onyttigt i frys, kyl, skåp m.m. Där är det så lätt att det slinker ner något som inte ska. Nu vet jag i alla fall vad jag behöver jobba med.

Ännu en måndag

Ännu en måndag på det nya livets resa. Gick min runda, har käkat bra och det känns allmänt bra.

- 8,8 kg och nya regler!

Målet denna söndag var 8 kg totalt, jag följer målet och har gått ned 8,8kg. Men fr.o.m. nu ska jag för min egen skull skriva varje dag. Detta kommer att göra att jag måste vara mer ärlig mot mig själv. Vad jag äter och min motion, ska jag skriva om. Det gick nog alldeles för lätt de första veckorna, vilket i sin tur gör att jag kan få för mig att det finns några genvägar till mitt nya jag. Det gör inte det, hårt arbete, disciplin, kämpa och jävlar anamma. Planering, i form av att se till att jag har det jag behöver i form av mat. Både hemma och på jobbet, då blir det lättare att följa det jag har bestämt mig för. Over and out, Steff!

Usch vad seg!

När jag var ute och gick ikväll, så var det segt, väldigt segt. Men jag tog mig ut i alla fall, nu ska jag ut i morgon kväll oxå, heja heja

Stora parentesveckan

Idag var det då dags att väga in efter en vecka på Irland. Med allt vad det innebar, med mat och dryck. Vi hade ju trots allt hektiska dagar från 08.00-20.00 varje dag. Men jag är väldigt nöjd. Jag har gått upp lite, till 122,1 kg. Men det känns ändå väldigt sporrande inför framtiden. Då har jag ändå sedan start gått ned drygt 8 kg. Och målet denna söndag var 7 kilo.

-2 hekto

I morse var det våg-tajm, jag har i alla fall gått ned 2 hekto. Nu blir det spännande efter en vecka på Irland och se vad som händer.

Mörka moln vid horisonten....

Nu blåser det hårda vindar och tuffare tider väntar. Det jag pratar om är min affärsresa till Dublin fr.o.m. 11/9 (katastrofdatum för övrigt) t.o.m. den 17/9. Vägningen blir därför i morgon bitti i stället, för att sedan efter hemkomst väga mig igen den 18/9. Jag ska försöka att vara förnuftig, men jag tänker samtidigt vara en hövlig svensk och äta och dricka det som bjuds. Någon ordning får det faktiskt vara. Men när jag sedan får fritid, så ska jag vara smart och tänka vettigt. Hur som helst kommer det att bli en spännande resa.

Stefan vs. Moder natur 1-0

I morse när jag tittade ut och såg det trevliga vädret med regn och blåst så tänkte jag - Ha! jag tänker inte backa och ge mig för det och t.ex. åka buss. Efter lämnande av son, så begav jag mig mot stan med motvind och regn. Jag tänkte - är det allt du har att komma med Moder natur, löljigt! :). Det enda som var lite jobbigt var min kära granne som dök upp bredvid mig med sin elcykel. Jag fick trampa som en galning, medans han fick åka och bromsa lite. Men som sagt, 1-0 till mig :)

Usch!

Idag när jag var ute och gick min runda, så var jag så trött, så jag t.o.m. gäspade under tiden jag gick. :), nåja någon gång ska vara den första. Idag var jag hos farbror doktorn som ett led i mitt nya liv. 130/84 var blodtrycket (bra) och pulsen låg på 74 (helt ok) dessutom var sköldkörteln i gott skick. Hjärtat lät finfint, och även lungorna. Sedan väntar jag på två blodprov, för sockervärden och levervärden. Sedan tänkte jag göra samma sak i mars.

Upp eller ner?

Jag gick upp, för att kolla om jag hade gått upp....eller ner (i vikt), när jag väl gick upp (på vågen), så hade jag gått upp (ur sängen) och tyvärr gått upp (i vikt), men det var bara 3 hekto, och det känns som om det är rätt ok. Jag kan omöjligen fortsätta rasa 5 kg i veckan. Så 121,7 efter 5 veckor är bra. Det är ju trots allt 9,1 kg ner sedan start. Nu kör vi vidare, heja, heja!

Farlig fredag

I kväll är det afterwork och sedan är det Ungern - Sverige på Pitchers, då är det tufft att ha börjat sitt nya liv. Många frestelser blir det :)

RSS 2.0