Nytt personligt!

Så var det då dags idag igen, för invägning. Efter att jag kommit hem vid 2-rycket i natt efter en kanonkväll med grabbarna grus, så var jag lite orolig vad vågen skulle visa. Visserligen så åt jag inget onyttigt, men desto mer dryck ;). Veckan har varit guld faktiskt, jag har verkligen skött mig. Ja just ja, vågen var det :) Den visade..........förlåt, jag är ju tvungen att säga vad målet för veckan var. Det skulle vara 118kg, och vågen visade............117,8kg, Yes! Härligt! Fy vad gött. Nu tar vi och samlar kraft till nästa söndag och då ska vågen visa 117kg. Det fixar jag!!

Det tar sig....

sade mordbrännaren :). Men det känns så, jag fortsätter på den positiva inslagna vägen. D.v.s. inget fikabröd, inget godis och inget snacks. Jag har heller inte fikat mellanmåls mackor på jobbet, utan äter frukt. I kväll så var jag på min 5,5 km:s runda igen med intervall i spåret. Jag avslutade med att jogga de sista 500 m. Bara för att känna på lite hur det skulle kännas. Men jag är jäkligt nöjd. Det drar ihop sig till två veckor snart, med min nolltolerans. Jag tycker att det går förvånansvärt lätt. Jag tittar på de frestelser som finns på jobb och hemma. Men, nej det är inte värt det!! Skön känsla, nu ska den fortsätta ett tag oxå :).

Måndag v.17

Jag har kommit på en liten grej. När jag har varit så stor som jag varit, då har det inte funnits mycket positivt med att bli svettig. Kan det var därför det har varit så svårt att komma igång? Varför svettas? Det finns ju ändå inget positivt med det. Men nu! Efter min 5,5km:s runda, där jag vek av in på spåret och sprang intervall, då var det faktiskt en härligt känsla att svettas. Så himla nöjd!! Jag cyklade också till och från jobbet idag. Så idag blev det extra bra. Och ännu en dag utan ngt tok i matväg. Bra Steffe, snart är det midsommar och du har nått del-målet 109kg.

Härligt!!

Tänk vad lite beslutsamhet kan göra. Nu har det gått mer än en vecka sedan jag började med min nolltolerans mot fikabröd, godis, snacks och kvällsfika. Det har inte varit lätt, men jag har faktiskt klarat av det. Målet för veckan var 119kg och vågen visade................................118,8kg, Yes! så jäkla skönt! Nu ska jag kämpa vidare och målet till nästa söndag är 118kg. Planen ser ut som följer, cykla till och från jobbet, måndag - fredag. Gå ut och gå, söndag, måndag, tisdag och torsdag. Detta kommer att leda till 110kg till midsommar. Detta kommer jag sedan att hålla under sommaren för att sedan efter den 1 augusti börja jakten mot 99kg till jul. För att sedan efter jul och nyår börja resan mot 90kg till nästa midsommar. Så är det!

Tisdag

Nu jäklar börjar det hända grejer. Igår så kom jag igång så smått med lite intervall (Steffe stajl) Först så gick jag en bit och efter en stund så började jag intervallen. Det var att löpa mellan en gatlykta till en annan ca.70-80% av max och sedan gick jag dubbelt det jag sprang. Detta kändes väldigt bra, jag fick en kick av att flåsa och att till slut också svettas. Oerhört inspirerande, och jag har fortfarande hållt mig ifrån fikabröd, snacks och godis, och heller inte kvällsfikat något. Så bra!! Nu ska det bli spännande på söndag, om jag klarar målet för veckan, som är 119kg. Det kommer jag att fixa, så är det bara!

Måndag v.16

Jag cyklade till och från jobbet, jag åt det jag skulle och inget tok. Det intressanta var att när jag hade ätit middag, så var jag fortfarande hungrig :). Men jag stålsatte mig och åt inget mer den dagen. Idag så cyklade jag till jobbet igen, trots snöfall och ishavsvind. Jag har sedan i lördags inte ätit något onödigt d.v.s. fikabröd, snacks och godis. Jag har heller inte kvällsfikat något. Detta kanske låter fånigt och löjligt för en del. Men gör ett besök i min hjärna. så är det inte så himla lätt, det är en evig kamp mot suget. Kampen går vidare och i kväll blir det intervall. :)

Veckan som gick....

Som några kära grannar så fint såg och påpekade, så blev det en Mcdonaldspåse i veckan. Om jag ska uttrycka mig korrekt, så har med med nyttighetsmått mätt varit en bedrövlig vecka. Detta frammynnade dock att jag fattade ett beslut sent på fredagskväll. Det är nolltolerans och total förbud mot: Fikabröd, godis och snacks, detta gäller fram till midsommar. Det kan låta drastiskt, men jag känner att jag måste bryta mönster och hitta på något överdjävligt och en riktig utmaning kommer det att bli. Men så här långt, har det gått fint. Nu måste jag bara ta tag i motionen, för den har stagnerat och det går inte. Veckan som kommer: Cykla till och från jobbet, måndag - fredag. Ut och gå på kvällarna, måndag, tisdag, torsdag och lördag (när som helst under dagen). Ja, just ja, vad visade vågen idag då? Målet idag var ju 120 kg, men den visade 120,9kg, Så nu ligger jag efter och det är dags att ta i lite.....over and out Steffe

Veckan som gått

Målet för veckan var -1 kg, från 122kg. Efter påskmiddag och godis och annat elände, med en hel del tanke ändå. Så har jag gått ned 1,3. Bra, jag följer mitt mål. Nästa vecka SKA det bli bra med motion också! Och då är målet på vågen 120kg. Dit ska jag! Nu J-vlar! Jag är så jäkla taggad! Det känns riktigt härligt!

Oj-nsdag

Det blev en lite skum onsdag. Jag åkte återigen buss, vi skulle nämligen träffa släkt efter jobbet och cykeln var redan där. Tackade nej till påskbakelse på jobbet och fikabröd på eftermiddagen. Det fanns att välja mellan chokladboll, dammsugare, hallongrotta, nougatruta och annat hemskt :). Men jag tackade nej, sedan på vägen hem från släkten så blev det Max, så nu har jag gjort mitt besök på snabbmatsrestaurang för april månad. Olle fick påskägg hos släkten, det innebar att jag åt upp hans påse med Gott & Blandat, lite bilar och en chokladbit (inte så smart). Men i morse så hade jag fortsatt gå ned ??? Jag fattar ingenting? 120,3kg visade den.

Tisdag v.14

ja, vad säger man, när det började dra ihop sig till hemgång från jobbet, så orkade jag inte cykla hem, inget driv, ingen lust, orkar inte!!, det blev bussen. När jag sedan kommit hem, så kom det sug efter både snabbmat och godis, det var ju nämligen både hockey och fotboll på "G" på tv:n. Men jag stålsatte jag och lät bli. Det resulterade i att jag faktiskt ytterligare gått ned, så nu är det -1,3kg sedan i söndags. Jag vet inte vad det är som gör att jag inte vill röra på mig? När jag vet hur bra det är för mig. Heja, heja och kämpa, kämpa. :)

Måndag v.14

Det blev nästan som jag tänkt mig, jag cyklade till jobbet och åt som jag skulle. Tackade nej till drömrulle på jobbfikat. Jag tog bussen hem, då jag hade vinster från ett lotteri på jobbet att släpa hem. På kvällen var jag hungrig så det blev frökuse med skinka och ett glas proviva. I morse så visade vågen 121kg, -1kg sedan igår, det sporrar till vidare kamp. I kväll ska jag cykla hem och sedan gå 5km och inte fika på kvällen, så det blir spännande att se vad vågen visar i morgon bitti :)

Veckan som gått och framåt

Nu ser det ut så här: 122kg visar vågen, trots att jag tycker att jag har haft en bra vecka, så ser det ut så. Det är nu vecka 14 och jag tänker gå ned 1 kg/ vecka fram till och med v.24, alltså gå ned under 110kg. Så är det bara! Hur ska nu detta gå till. Jag tänker ta en vecka i taget och då bli bättre på att uppdatera det jag gör. Måndag: Cykla till och från jobbet. Äta bra, och sedan gå efter jobbet. That´s it! Inga konstigheter, och det ska jag banne mig fixa. Vad vinner jag då på detta? Ja, naturligtvis mår jag mycket bättre, jag sover redan bra, men det kan bli ännu bättre. Ju mer jag håller på med detta, desto lättare är det att göra kloka val, dvs. låta bli fikabröd, dricka, godis och käka mackor och tok sent på kvällen. För då känner jag att det inte är värt att förstöra det bra jag har påbörjat. Så, nu kör vi!

RSS 2.0